Eten en drinken in Prague

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Prague is natuurlijk de gastronomie.

Praag is een stad die bekend staat om zijn eten en drinken. Of je nu op zoek bent naar een stevige maaltijd of een traditioneel Tsjechisch biertje, Praag zal je niet teleurstellen. Hier zijn een paar van de beste plekken om te eten en te drinken in de stad.

De meest populaire gerechten in Praag variëren afhankelijk van in welk deel van de stad je bent. Maar enkele van de meest voorkomende gerechten zijn goulash, varkensvlees knie, rosbief met knoedels, en appelstrudel.

De goulash is een stevige stoofpot van rundvlees die meestal wordt geserveerd met brood of aardappelen. De varkensknie is een geroosterde varkensknokkel die in Praag als een nationaal gerecht wordt beschouwd. De rosbief met knoedels is een klassiek Tsjechisch gerecht dat mals kalfsgebraad combineert met donzige aardappelpuree.

En de apfelstrudel is een zoet gebakje gemaakt van dunne laagjes deeg gevuld met appels, rozijnen en kaneel.

Het varieert, maar een maaltijd voor twee in een middenklasse restaurant kost meestal rond de 1.000 CZK. Dat is genoeg voor twee voorgerechten, een fles wijn en een dessert. In duurdere restaurants kan de rekening gemakkelijk oplopen tot 5.000 CZK of meer. En als u op zoek bent naar een budgetmaaltijd, zijn er genoeg plaatsen waar u voor minder dan 300 CZK een goede maaltijd kunt krijgen.

Wisselkoersen kunnen ook een grote invloed hebben op de kosten van eten. Op het moment dat ik dit antwoord schreef, was 1 USD ongeveer 25 CZK waard. Dus afhankelijk van waar u van/naar omrekent, kunnen de prijzen er heel anders uitzien.

Als je van eten houdt, is Praag de perfecte bestemming voor jou. Er is hier voor elk wat wils - van hartige Tsjechische klassiekers tot internationale gerechten. En als dat je nog niet overtuigd heeft, denk dan eens aan al het bier en de wijn die op je wachten om geproefd te worden! Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het plannen van uw reis naar Praag.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Tsjechisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.