Kaart Prague

Praag is een stad vol geschiedenis, cultuur en schoonheid. De kaart weerspiegelt dit, met veel interessante plaatsen om te zien en dingen om te doen. De stad is verdeeld in verschillende districten, elk met zijn eigen unieke karakter. Het centrum van de stad is de thuisbasis van veel van de meest beroemde bezienswaardigheden, waaronder de Karelsbrug en het Oude Stadsplein.

Net buiten het centrum liggen een aantal andere wijken die het ontdekken waard zijn, zoals Mala Strana (de Kleine Stad) en de Nieuwe Stad. En geen reis naar Praag zou compleet zijn zonder een bezoek aan een van de vele prachtige parken of tuinen.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Prague je het beste verblijft! Ga je vooral naar Prague om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Prague is bijvoorbeeld Žižkov, Prague 3.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Prague. 

Met behulp van een plattegrond van Prague kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.